Eilen kävin katsomassa teatteria, tarkemmin ottaen Hämeenlinnan teatterin musikaalin Tänä iltana kaikki hyvin, joka perustui Leonard Cohenin biiseihin. Kappaleet oli suomentanut A.P. Sarjanto, joka myös näytteli itse yhtä osaa esityksessä ja hmm...

Lyhyesti, esitys oli katsomisen arvoinen (erityisesti kun kukaan mitään lippua kysynyt niin sinne ehkä voisi päästä ilmaiseksikin) ja hauska ja toi hyvän mielen. Miinuspuolena oli käännösten ajoittainen kömpelyys, mikä osin johtui Cohenin tavasta käyttää kieltä ja sen kontrastista suomen kieleen (kääntäkääpä sujuvasti vaikkapa Your famous blue raincoat suomen kielelle, on aika vähemmän pehmeää se). Osin häiritsi myös Sarjannon ilmeinen tarve kääntää kaikki kovin sanatarkasti, mikä monesti kalskahti pahalta.

Mitään erityisen erityistä hienoa ei esityksestä jäänyt mieleen, joten turha odottaa elämän suurinta musiikkielämystä, mutta meno oli kyllä hyvää ja kovaa, ja erityisesti naisnäyttelijälaulajat osasivat asiansa (+ Hämeenlinnan teatteri on oikeasti aika pirun kovaa tasoa).

 

Tänään kävin katsomassa pikkuveljen tanssia lukiossa (varsinaiset isot tanssit oli eilen musikaalin aikaan) ja sekin oli hauskaa. Puolet tansseista oli samoja joita itse tanssin (tasan samoilla kuvioilla), juonto oli aika hirveää ja ohjeita annettiin hirveästi vielä viimeisiin tansseihin, mikä tosin taisi johtua siitä että jostain syystä eivät olleet harjoitelleet ollenkaan omassa salissaan tanssimista, ja tilaa oli kovin vähän. Mutta tanssijat osasivat asiansa ja sitä oli lämmittävä katsella ja tuntea itsensä vanhaksi (kun nämä sanoivat olevansa vanhoja, vähemmästäkin) ja pääsin itsekin tallomaan ihmisten kantapäille (tanssiparejen jaloille en tallonut, kyllähän nyt sen verran tanssia osaan). Plus pääsin juttelemaan vanhojen opettajien kanssa, joka oli ihan hauskaa, ja jopa yhden vanhan kaverinkin kanssa joka suureksi yllätykseksi yhä siellä aikaansa vietti.

Ja sitten liukenin Hämeenlinnasta ja ostin ravintolisää kaupasta ja tulin kotiin. Ja elämä on ihan mukavaa kivaa hauskaa (jännä sivuhuomio, minulla on ilmeisesti jotain vitamiinipuutosta ollut kyllä, koska päivän vitamiinit palautti oudon paljon voimia).

+ Vuodatus nyt ei tahdo toimia ollenkaan Firefoxilla, en voi ymmärtää.