Mallimme hamppupihveille syntyi alunperin kun Miksu halusi tehdä hampputofua. Kyseinen sotku oli oikein hyvää, voitti perinteisen tofun minun puolestani ainakin, mutta hyötysuhde oli harvinaisen surkea, tavaraa syntyi pieni kimpale puolesta kilosta hampunsiemeniä. Toisaalta jäljelle jäi siemensilppua, josta teimme pihvit jotakuinkin seuraavasti:

Hampunsiemeniä (noin 50 grammaa per syöjä, minimissään 200 sanoisin)
Vettä sopivasti (ehkä desi per 100 grammaa siemeniä?)

Kannattaa antaa liota hetki, sitten sauva- tai tehosekoittimella murskaksi. Tämän jälkeen lisäämme syntyneeseen sotkuun:

Korppujauhoja
mausteita oman maun mukaan, esim seuraavasti:
vettä
   Soijakastiketta
   Pieni määrä etikkaa ja sitruunamehua
   Sokeria tasaamaan makua (taikinaa on hyvä maistella kunnes on sopivan makuinen)


tasapainotellaan määriä niin että taikinasta tulee helposti muovattavaa. Pyrkimys on saada niin paljon kuin suinkin hampunsiemeniä suhteessa muihin aineisiin.

Uuniin 225 asteeseen ja pidetään siellä kunnes on rakenne kimmoisa. Pihvit ei juuri värjäänny, mutta hieman.

Tämän kanssa olemme syöneet lähinnä pastaa, kastikkeeksi sopii hyvin tämä.

Vaihtoehtoisesti voi valmistaa hamppurilaisia. Eli tavallinen sämpylätaikina joihin on lisätty hampunsiemeniä tai hamppujauhoja, niiden väliin sitten hamppupihvi, juustoa, salaattia, ketsuppia, mitä nyt hampurilaiseen kaipaakaan ja hamppurilainen on valmis.

Hamppupihvit ovat äärimmäisen täyttävää tavaraa ja vaativat kastikkeen tai ainakin sitten suuren määrän juomista.