Hatut ovat tärkeitä. Ne kertovat ihmisestä, usein määrittävät viran tai tutkinnon jopa. Siksi ei ylioppilaslakkiakaan saa pitää jos ei ole ylioppilas. Hatut ovat myös uskomattoman tyylikkäitä.

Suomenkielinen wikipedia kertoo hatuista muun muassa seuraavaa:

"Kuvaannollisesti hattu voi viitata henkilön asemaan tai rooliin. Tällä tavoin termiä käyttää esimerkiksi Edward De Bono (1990) viitatessaan keskustelijoiden erilaisiin rooleihin ilmauksella ajatteluhattu. Kaunokirjallisuudessa Mario Puzon romaanissa Kummisetä hattu osoittaa tietyn ajatusmaailman omaksumista seuraavassa Tom Hagenin repliikissä: "[P]anin sisilialaisen hatun päähäni ja lopulta tajusin senkin."

Hattuun liittyy monia sanontoja, kuten hattu kourassa, hattutemppu tai nostaa hattua.

Toisinaan halutaan korostaa omaa persoonallisuutta pitämällä tavalliseksi mielletystä poikkeavaa hattua."

Englanninkielinen wikipedia sen sijaan innostuu luettelemaan erilaisia hattuja. Kehotetaan myös vilkaisemaan artikkelia headgear, josta ensimmäisenä löytyy mielenkiintoinen maininta: "For the 18th century Swedish parties, see Hats (party) and Caps (party)." Toisin kuin voisi kuvitella, kyse ei ole juhlahatuista, eivätkä kyseessä olevat ruotsalaisetkaan niin bilehileitä ole, vaan artikkeleiden tarkoitus on kertoa tosiasioita ruotsalaisista hattupuolueista.

Juhlahattuartikkelista poimittua: "The Hats are most (in)famously recognized for the disastrous Hats' Russian War, which was mainly caused by, and driven by them. The Hats were strong supporters of an expansive aggressionist foreign policy, especially towards Russia."

Kyllä, hattujen vuoksi on myös sodittu.

Sitten vielä video, joka melkein liittyy aiheeseen ja toinen, joka ei ollenkaan liity. Älkää kysykö miksi jälkimmäinen löytyy youtubesta haulla hats, minä en tiedä.

Niin. Tämänpäiväinen artikkeli ei ole lainkaan hauska, tai ainakaan siten kuin pitäisi. Se taas johtuu vääristyneestä huumorintajustani.