Lapsen tehtävä on leikkiä.

Mutta siitä kun vähän varttuu, tulevat muut asiat keskeisimmiksi. Sillä aikuisen tehtävä on tehdä töitä. Töitä täytyy tehdä jotta saa rahaa. Rahaa taas tarvitsee esimerkiksi asumiseen ja syömiseen (jos ei asu sillan alla ja syö roskiksista, mutta erityisesti talvella erityisesti ensimmäinen voi olla vähän kiusallista).
No, tämän pohjustuksen tarkoituksena oli tarjota teille astetta pehmeämpi laskeutuminen siihen, etten taaskaan ole tämän blogin oikea kirjoittaja.

Se nimittäin tekee töitä. Työ on hyvä. Se pitää mielen virkeänä. Ei ehdi keskittyä muihin asioihin, sellaisiin epäilyttäviin...

Sitä voisi kuvitella, että yläpuolella oleva kuva on mitä hempein ja romanttisin yksilö, eikös? No, on kuitenkin olemassa aiheeseen liittyvä kammottava tosiasia, josta ajattelin tänään varoittaa teitä. Suutelu nimittäin saa viisaudenhampaat kasvamaan, ja viisaudenhampaat eivät toki ole hyvä asia. Kun ne turpoavat paljon, se on ikään kuin aika kivuliasta, ja sitten ne täytyy ottaa pois! Se on luonnollisesti vielä turpoamistakin kivuliaampi tapahtuma, jossa suusta revitään puolet irti keskiaikaisiin kidutusvälineisiin verrattavilla välineillä, ja korvataan se sitten pumpulitupoilla. Siinä vaiheessa se, että saa halvalla vahvoja särkylääkkeitä, ei juuri enää lohduta.
Malttakaa siis kaikki. Hillitkää kielenne, hillitkää mielenne. Sanokaa ei suutelulle ja viisaudenhampaille, sanokaa ei hammashoidon ylimääräiselle hyödyntämiselle! Katselkaa yhdessä vaikka elokuvia. Tai tehkää töitä. Se nimittäin kehittää luonnetta.

Mutta toisaalta, rakkaushan on muutenkin hulluutta. Kiitos avusta aihevalinnan kanssa Vehkalle.