Haluaisin kirjoittaa välillä kirja-arvostelun. Luin nimittäin jotain joka taas vaihteeksi järisytti minun maailmaani ja nousi parhaimpiin ikinä luettuihin teoksiin (minkä tietää esimerkiksi siitä, että haluaisin kirjoittaa kirja-arvostelun). Kyseinen kirja oli nimeltään John dies at the end ja kirjailijansa oli David Wong. Kirja on mustaa huumoria ja kauhua eikä oikeastaan painota kumpaakaan. Kirjan takakansi oli poikkeuksellisen hyödyllinen, sen kehtasi jopa lukea. Se koostui kahdesta arviosta, toinen vertasi Wongia Stephen Kingin ja Douglas Adamsin risteytykseen, toinen taas kehui aidosti pelottavasta kirjasta. Kumpikin ihan osuvia, joskaan en suuremmin Kingin tuotantoa voi väittää tuntevani.



Mutta no niin. Kirjan löysin seuraavanlaista reittiä: ensin luin artikkelin peliriippuvuudesta (tai jotain sen suuntaista) ja totesin sen hemmetin hyväksi ja osuvaksi. Pidin kirjoittajan tyylistä ja kun artikkelin lopussa mainostettiin kirjaa niin katsoin asiaa. Päädyin tänne, joskaan sivu ei näyttänyt vielä tuolta silloin. Tämä lienee oikeastaan parempi osoite katsoa, sieltä löytyy jopa ote kirjasta (itse asiassa ensimmäinen sivu kirjaa, kävi ilmi). No niin. Se taustoista, ihan sama.

Mniin, haluaisin siis kirjoittaa kirja-arvostelun. Mutta ei minulla taaskaan ole oikeaa kritiikkiä. Voin vain kertoa, että lukiessa oli jatkuvasti halu lukea vähän lisää, kirjan päähenkilöihin onnistui jossain määrin samaistumaan. Pelottavakin kirja oli, kuten sanottua, monessa kohtaa suoraan sanottuna ahdistava. Juonenkulku oli niin mielikuvituksellista että oli vaikea pysyä mukana. Suurin osa sanotusta oli ennen pitkää olennaista. Huumori oli loistavaa ja korkealentoista.

Kirjan suurin heikkous lienee jonkinlainen epäjatkumollisuus. Kirja on ilmeisesti kirjoitettu osissa vähitellen ilman että on yritettykään saada aikaan yhtä kokonaista jatkumoa. Jossain kohtaa vihollisina on lähinnä helvetilliset olennot, jossain kohtaa täysin huomaamatta nämä tuntuvat kadonneen taustalle ja hieman kaikki hämärtyy. Suurimmaksi heikkoudeksi tämä ei ole paha, kirjan yleiskuvaan tällainen juonenkulku jopa toimii ja tapahtumia on kirjan sisällä niin paljon, että sen unohtaa kaiken vauhdin keskellä että lähtökohdat oli muunlaisia.

Enempää minulla ei oikeastaan ole sanottavaa. Suosittelen ostamaan kirjan, tai jos ette halua ostaa niin kai sitä minulta voi lainatakin, siinä vaan on sitten jonotettava.