Tiedättekö mikä on hienon näköinen puu? Visakoivu. Se näyttää tältä:

 

Näin ainakin, mikäli uskomme keneen tahansa kun yrittää selittää kuinka siisti asia visakoivu on. Tässä on nimittäin jännä juttu. Näin tuon kyseisen kuvassa olevan puun viikko sitten ekaa kertaan ja totesin, että tuohan on siistein asia maailmassa ja haluan omaan pihan sellaisen myös (ei kannata, maksaa pirusti ja onnistuminen vähän niin ja näin ja kestää kauan). Selvittelin asioita visakoivuista ja mitä kaikkea. Sitten löin googlen kuvahakuun, että visakoivu. Jos rajaa hakutulokset niin, että tutkii vain kuvia puista sen sijaan että esim. puumateriaalista, niin ne voi kivasti jakaa kahteen ryhmään. Ensinnäkin, on ne ihan tavallisen näköiset koivut. Sitten, on tuo puu. Se on kokonaan oma ryhmänsä, sillä se esiintyy kuvahaussa monen monta kertaa.

Niin, ja jos tykkää lukea Kotipuutarhaa, niin sieltä voi ilokseen löytää hienon visakoivun. Nimittäin tuon samaisen visakoivun. Ilmeisesti Hatanpäässä sijaitsee Suomen siistein eli kuulein visakoivu, joka tekee työnsä vääristääkseen monen monituisen mielikuvia koko lajikkeesta. Ei oikeasti kai, sillä samassa puistossa on kyllä muitakin ihan siistejä visakoivuja, mietityttää vain miksi kuvahaku ei ainuttakaan muuta siistiä löydä.

Ja tuota niin. Se taisi olla tämän merkinnän pointti tässä. Että tällaista syvällistä. Kunhan halusin esitellä hienon puun. Vaikkapa näin heinäkuun kunniaksi.