Noniin, tänään aiheena on maikkari, ja ennen kaikkea Idols. Ja painotuksen kohteena uutisointi. Vähän niinkuin otsikkokin ehkä yrittää vihjata?

Noniin. Oleellista on tämä. Näennäisesti idols-tuottaja on ottanut härkää sarvista ja vastannut kritiikkiin avoimesti, salaliittoa ei ole, ja hehän eivät ole peukaloineet äänestystä, eikä sellaisessa ole järkeäkään. Jep, niinhän se menee, mutta pirun ovela uutinen tuo kyllä on.

Ensinnäkin, uutiseen on tarkoin valittu se naurettavin äänestyskritiikki. Ei, maikkarilla ei ole mitään syytä säädellä äänestystä, ja miksikä olisikaan. Ainakaan, jos puhutaan suorasta säätelystä. Noniin, näin siis valittiin vastapuolelta heikko kohta (missä helpottaa se, että vastapuoli on epäyhtenäinen tuhatpäinen lauma, mutta silti niputettavissa yhteen kun sellainen on käytännöllistä, niin kuin tässä on). Siinä suluissa tulikin oikeastaan toinen kohta, kaikki äänestyskritiikki on niputettu saman lipun alle. Tämä lausunto on kohdistettu kaikille  kritisoijille, ja kertoo kaikista kritisoijista.

Mitäpä sitten esille, joko siirryttäisiin kielenkäyttöön? Salaliittoteoriat, näille kaikki osaa nauraa itsestään, ja pistää pois hölynpölynä. Ja hölynpölyksihän tämäkin osoitettiin osuvalla esimerkillä, katsokaa vaikka kohtaa yksi. Joten, näin kaikki äänestyskritiikki on niputettu yhden lipun alle, ja nyt lipulla on nimikin, Salaliitto- (luovuus loppui, salaliittoteoreetikot? salaliittovastustajat?)...

Ja sitten ihan vähän sivutaan sitä, että äänestyskäytäntö on muuttunut, mutta sehän on vain formaatin freesinä pitämistä, ei sen enempää. Huomioon ei oteta sitä, että näyttämällä ennen lopputulosta putoamassa olevat, saadaan aikaan valtava äänimäärä (ja näin muuten ohimennen sittenkin muutetaan niitä ääniä, vaikka epäsuorasti, ja tällä kertaa se kannattaakin, kun jokainen ääni on selvää rahaa), ja yhtäkkiä putoamassa ei suinkaan ole ne, jotka "suomen kansa on valinnut", vaan ne, joiden kohdalla ei ollut hätyyttelyä.

Siihen kenen pitäisi pudota en ota kantaa, mutta äänestyskäytäntö on mätä, ja sitä mielenkiintoisemmin, maikkarin uutisointi aiheesta on läpimätää. Vaikka niinhän se on, kaikki uutisoijat ajavat omia intressejään uutisoidessaan, sitoutumattomuutta ei ole. Eikä muuten edes ylellä.