Tänään minulla oli herätyskello soimassa puoli kaksitoista. Heräsin kumminkin puoli kymmenen, kun soittivat eilen yöllä jätetyn asuntohakemuksen pohjalta ja tekivät asuntotarjouksen. Näyttää aika vahvasti siltä että tulevan kuun puolivälistä meillä on uusi kämppä (erityisen vahvalta se näyttää siksi, että näin kuun viimeisenä päivänä päätettiin sitten irtisanoa sopimukset alkaen elokuun alusta).

Sitten oli turha enää nukkumaan mennäkään, vaan hirveästi järjesteltiin ja puuhattiin, Protun talouspaperit kuntoon, toimeentulohakemusasiat kuntoon, soitto verotoimistoon ja että saisikohan sitä uuden veroilmoituksen ja verotuspäätöksen 2007 ja sitten soitto johonkin numeroon josta sai näytön sopia. Sitten pohdittiin mihin kaikkeen sitä pitäisi mennä, ja lähdettiin Hannan kanssa kävelemään (sammutin ensin herätyskellon joka ei vielä ollut soinut). Ensin hänen kämppään hakemaan kirjastoon palautettavia kirjoja, sitten kauppaan hakemaan juotavaa (älkää ostako Eldoradon omenatuoremehua, se on uskomattoman pahaa ja maistuu vähän mädille omenoille), sitten bussilla Toasille jossa irtisanottiin Hannan kämppä (itse irtisanoin jo aamulla puhelimitse). Sitten Toasilta kävellen yliopistolle jossa tulostettiin tiliotteita tukihakemusta ja vuokrasopimusta varten (kävi ilmi että jälkimmäiseen niitä ei tarvinnutkaan, ilmeisesti ihan riittävä tulosopimus on että on opiskelutodistus).

Yliopistolta matka jatkui kävellen tiimariin, josta mukaan postimerkkejä sekä alennuskrääsää, ja sieltä postilaatikon kautta (tiputin toimeentulohakemuskuoren) S-markettiin hakemaan syötävää (keksejä, makkaraa, lihapullia, meetvurstia, mitä hittoa ja hyi hitto meidän ruokia). S-marketista puistoon istumaan ja syömään, kunnes kello oli kaksi (välissä jossain vaiheessa soitin myös plussakortti-ihmisille, että lähettävät minun kortin kun ei ole lähettänyt, puistossa juttelin välillä Vehkan kanssa puhelimessa ja tein vedonlyönnin (Jos se ei saa 100 opintopistettä, saan noin 40 euron soittimen, jos saa, ostan sille 30 litraa jäätelöä)). Puistosta matkamme jatkui pankkiin, jossa siirsin Protulle rahaa, kirjekuoria heillä ei ollut.

Pankista kirjastoon mentiin bussilla. Kirjastossa ostin kirjekuoren 10 sentillä ja pakkasin kaiken mitä Protu minulta haluaa sen sijaan ja päälle laitoin postimerkin. Sitten mentiin lainaamaan pari leffaa ja joku opintoihin tarpeellinen kirja Hannalle. Sitten käveltiin keskustorille, odotettiin sopivaa bussia ja mentiin Peltolammin kirjastoon. Sieltä ostin pari poistokirjaa, Painonvartijoiden keittokirjan ja 12 000 syytä olla onnellinen (molemmat oli 50 senttiä, että kovin hyviä ostoksia kyllä). Tästä kirjastosta matka jatkui kiipeilytelineille joista käteen tikku, laite oli kovin hieno ja siisti ja kiipesin vaikka kuinka hullun korkealle. Seuraava laite oli vähemmän siisti, käsivoimat eivät riittäneet kyseisen laitteen kiipeämiseen.

Sitten Peltolammilta käveltiin tuntematonta metsäreittiä Multisiltaa kohti. Saniaiset ja sammal tekivät metsästä metsän näköisen ja hajuisen. Idylli hajosi nopeasti kun huomasimme tulevamme metsästä ulos Peltolammin uimarannalle, jossa puolialastomat makasivat sankoin joukoin auringossa (hulluja ihmisiä). Itse seurasimme varjoja poispäin rannasta ja kiersimme järven junaradan puolelta kunnes pääsimme taas metsään. Sitten jo olimmekin Multisillassa. Tarkoitus oli olla takaisin kahdelta katsomaan saksalaista lääkärisarjaa, mutta kummasti tekeminen venytti päivää ja olimmekin täällä vasta puoli kuudelta. Sopii kysyä, mihin ne kuusi ja puoli tuntia muka katosivat. Päivä oli joka tapauksessa ihan onnistunut.