Okei. Kiisseli pitää kiehauttaa jotta siitä tulisi vahvaa, mutta jos erehtyy keittämään, niin sitkos hajoaa ja liukenee pois. Glögi pitää kiehauttaa jotta... maku leviäisi laajalti ja tasaisesti ympäri juomaa? Mutta ei saa keittää, muuten osa mausteista katoaa ja muuttuu lähinnä tahmaiseksi. Ja sitten on kebabkastike, jonka ohjeen opettelin, jälleen kiehautetaan kaiketi jotta koostumus olisi hyvä ja mausteet liukenisivat tasaisesti ympäriinsä. Keittämineen johtaa lähinnä pohjaanpalamiseen/liian paksuun kastikkeeseen.

Kebabkastike (tätä voi pistää vaikka kasvispihvien päälle maun puolesta, mutta kebabkastikkeena sitä nyt markkinoidaan)

Ainekset:

Paseerattua tomaattia (purkki/4-5 annosta)
Haluttuja mausteita (itse käytän jos saatavilla on etikkaa, sitruunamehua, soijakastiketta, valkopippuria, mustapippuria, yrttejä, hyvinkovinvähän jotain sopivaa tulista pikkukastiketta (tabascoa?), sokeria jos tarvitsee)

Valmistus:

Paseeri pannulle, pannu kuumenemaan ja mausteet sekaan. Hyvä pyörittää välillä ettei liikaa pohjaan pala. Tulee kiehauttaa, sitten se on valmis ja hyvää.

Onpahan joku hieman huijaukseksi tämän tekemistä väittänyt, mutta ei kai kaiken tarvi vaikeaa tai monipuolista olla? Jos tätä käyttää kebabin päällä, on salaatti suhteellisen suositeltava siinä sivulla myös.

 

Mitä muuta kuuluu kiehauttaa vaan ei keittää? Kuka näitä onnistuu lisää keksimään saa palkkioksi jotain hyvää kivaa syötävää (esim. tällä hetkellä juuri olisi maitoa aika paljon jääkaapissa, eli pannukakku onnistuisi kivasti hyvin)