Pelkäätkö pimeää? Ei huolta, sillä kesä tulee eikä silloin koskaan ole pimeää.

Ajatteletko asioita pidemmällä kaavalla? Pian on taas talvi? Hätä ei onneksi tässäkään tapauksessa ole liian suuri, sillä pelastus löytyy ilmastotieteistä.


(ja toisaalta kaupungissa asuvat tietävät, ettei talvisinkaan ole öisin pimeää ja mikäli kuvasta voi vetää johtopäätöksiä, ei maaseudullakaan enää liian pitkään)

Kun tilastoja tutkii, on havaittavissa vahva korrelaatio valon ja lämmön välillä, tiesittekö tuota. Kesällä on lämmin ja koko ajan valoisaa, hieman vähemmän lämmin kun on vähemmän valoisaa. Talvella on pimeä ja kylmä.Tästä teemme empiirisen yleistyksen, että valo ja lämpö kulkee käsi kädessä.

Niihin ilmastotieteisiin. Huhun mukaan ilmasto muuttuu, tätä tukee muun muassa se, että ilmasto ei ole nyt sitä mitä se oli vaikkapa viime vuonna samaan aikaan. Väittäävätpä vielä, että suunta olisi lämmönnousua kohti.

Kuten sanottua, lämpö ja valoisuus korreloivat. Mitä tämä tarkoittaa? Voisi kuvitella odotettavissa olevan vähemmän pimeää.

Bonuspisteinä voidaan mainita, että kertovat vielä lamppujen nopeuttavan ilmastonmuutosta. Melkeinpä kuulostaisi olevan kaksi kärpästä yhdellä iskulla tämä, eikö?

 

kiitoksia Mirkalle valokuvasta