Nyt ehkä kylmin tosiasia tähän mennessä tähän väliin: minun koneeni on kuollut. Kyllä, elämänkumppanini viimeisen 3 vuoden ajalta päästi viimeisen huokauksen ja viileni syliini. Jäähyväisiä ei tällä kertaa jätetty, niille ei ollut aikaa. Ainakaan nyt syy ei ollut suoraan minun huonossa käytöksessä konetta kohtaan.

Huomenna katselen saisinko puhallettua elämän takaisin laitteeseeni. Mikäli en, no, hieman olen evakossa ja saattaa tuo näkyä tosiasioissakin.

Vaan nyt päivän tosiasiaan, ette kai luule että aikoisin jättää sellaisen kertomatta<+?

Voisi paljastaa taas uuden salaliiton. Nimittäin nyt puhun miniläppäreistä. Tarkemmin ottaen niiden näppäimistä. Tarkkaavainen joku ehkä huomasikin että tuolla aiemmin oli pari merkkiä jotka ei sinne kuulu. Tai toisaalta että otsikko söi osan merkeistä.

Ensimmäisenä tulee mieleen silmälääkärit, mutta se lienee huono veikkaus. Näppäimet on kyllä pieniä, mutta kirjaimet niissä on oikeastaan tavallista kokoa ja kyllähän nämä kai näkee. Siispä jätämme optikkojen ammattikunnan rauhaan tällä kertaa.

Sen sijaan,  lääkefirmat ansaitsevat syyniin ottamista. Ehkäpä beeta-salpaajat ei ole menneet kaupaksi ja kaivataan lisää ihmisiä murehtimaan vapisemista? Mikä eteen? Jospa luodaan vainoharhaa pienen pienillä ja väärin sijoitetuilla näppäimillä, niin että pienikin vapina korostuu. Tai ehkä kyse on jostain Parkinson-säätiöstä, ovela rahankeruukampanja, herätetään ihmiset uumoilemaan josko heilläkin olisi alkavaa parkinsonia, ja johan lahjoituksia alkaa satamaan.

Tai sitten kääpiöt aikovat vallata maailman. Kauan ovat he syrjittyinä katkeroituneet ja odottaneet tilaisuuttaan kostoon, rakentaneet ja purkaneet osiin suunnitelmia kiillottaen jokaista pientäkin yksityiskohtaa. Ovat ne niin ovelia pirulaisia, että voin veikata että miniläppärit ovat vain näkyviin jätetty jäävuoren huippu, symbolinen ele vallan vaihtumisesta.

Miettikää, kuka näitä koneita oikeastaan pystyy käyttämään? Pienet kädet. Samalla tehdään ihmisistä yhä riippuvaisempia koneista (kyllä, puhun kaikista teistä facebook-käyttäjistä) ja kutistetaan vielä pienemmiksi koneita, kunnes isokokoiset ihmiset eivät enää pärjää. Evoluutio murhaa ulos kierrosta suuret tapaukset, kunnes jäljellä on vain pieniä hymyileviä miehiä ja naisia. Kääpiöt ovat lähellä, varokaa.

 

Pahoittelet kaikille pienikasvuisille jotka mahdollisesti loukkaantuivat. Pahoittelut myös mahdollisille murmelilukijoille, jotka kokevat nyt että heitä verrattaisiin kääpiöihin, näin ei ole tarkoitukseni, teidän ovelat suunnitelmamme limittäin vain kilpaa pohtivat valtaväestön tuhoa.

Kiitoksia Valerielle avusta ideoinnin kanssa. Ja Hannalle miniläppärin lainasta, purnauksesta huolimatta aika hengenpelastaja. Kiitoksiakiitoksiapaljon.

Ei kuvaa tähän merkintään johtuen aiemmin mainituista teknisistä häiriöistä.