Otsikko ei oikeastaan mitenkään liity tekstiin, se vaan tuli mielen huipulta. Toisaalta, ehkä se sopii kuitenkin.

Minä olin eilen tietokoneella, telkka oli unohtunut pauhaamaan taakse. Sieltä sitten tuli voittopotti late night, ohjelma maailman parhaalla konseptilla. Kyseessä on rohkeampi versio tavallisesta voittopotista, juontajalla on päällä bikinit, ja joskus se saattaa jopa makailla sängyllä... Tämä ei muuta miksikään kysymysten laatua, eilen piti arvata, onko sanonnan mukaan kolmas pyörä ylimääräinen, tukeva, vai epävakaa (tai jotain muuta vastaavaa)...

Tällaisiin ihmiset heittävät kasapäin rahaa. Eikö heillä ole mitään tajua siitä, että kysymys on ehkä epäilyttävän helppo? Toisaalta, ottaen huomioon kellonajan, ja rohkeat vaatteet, kohderyhmä mahtaa tässä olla humalaiset sedät.

Telkka kuitenkin pauhasi, eikä sitä katsoa tarvinnut. Itse asiassa kun jätti katsomatta (vain kuunteli), muuttui viesti ja konsepti täysin. Nainenhan kuitenkaan ei puhunut mistään lähimainkaan rohkeasta, räpätti vain hirveää tahtia ei mihinkään liittyviä asioita toisensa perään. Tälläisestäkin esimerkistä voidaan siis jo todeta kuvan merkitys televisiossa. Voittopotti on voittopotti rohkeanakin, jos silmänsä sulkee.

Minun piti katsoa jokin elokuva silmät kiinni, mutta en saanut aikaiseksi. Telkasta tulevat olivat liian hyviä, kun niitä ei ollut nähnyt ollenkaan tai pitkään aikaan, ja omia en ehtinyt. Sinänsä minulla ei olisi mitään ajatusta vastaan, arvostan elokuvaa sen verran paljon musiikinkin puolesta, että voisin syventyä kuuntelemaan niitä. Jokin Amelie olisi varmasti rentouttava kysymys, musiikkia, kiivasta höpötystä ilman ymmärrettävää sanaa, lisää musiikkia, ja koko ajan mielessään muotoilee mitä elokuvassa nyt tapahtuu.

Ehkäpä kokeilen tätä tänään illalla, tai huomenna, tai viikonloppuna.


Ainiin, ja alussa mainittu mörön sopivuus viittasi voittopotin juontajaan. Ei se mikään ilmestys ollut rohkeissa vaatteissakaan (se mistä mörkö mieleen tuli, on eri juttu)