Puhelinjonotus on aika helvettiä.

Olen sen luonteinen ihminen, että kun jokin ei suju niin hyvin herkästi tartun puhelimeen ja hoidan asian, siinä saa enemmän tai vähemmän suoria vastauksia ja tietää että jotain tapahtuu.  Puhelinautomaatit sen sijaan ovat suurta hirveyttä, kamalimmillaan Soneran asiakaspalvelu, jossa sen sijaan että näpyttelisit numeroita, automaatti toivookin että puhuisit ääneen, hitaasti, selkeästi. Laite tunnistaa melko hyvin sanat, ei siinä mitään, mutta jestas kun se on hidas. Hirveintä on silti se, että jos netissä on jotain vialla, niin ainoa keino päästä puhumaan elävän ihmisen kanssa on pitää mykkäkoulua kunnes laite on kolmasti todennut ettei ymmärrä, ja yhdistää asiakaspalvelijalle, muuten saa vain käydä tuskastuttavan pitkän ongelmanseulonnan läpi, jonka lopuksi kone antaa mahdollisuuden jättää huoltopyyntö ja vielä uhkailee, että jos mitään vikaa ei ole, niin lasku tulee perästä.

Niin, siis lyhyemmin sanottuna, puhelimessa koneelle puhuminen on hirveää. Hirveää on myöskin jonotus jonka taustalla on tuskallisen hirveää musiikkia, tai sitten jokin ihan kiva biisi joka ei kuitenkaan kestä sitä 20 minuutin jonotusta mitenkään. Tämä taustoista.

Oikeastaan merkinnän pointti oli seuraava: asiakaspalveluun soittaminen kaikesta kauheudestaan huolimatta on lopulta vapaaehtoista. Jonottaa ei tarvi jos ei halua, koneelle ei tarvi puhua jos ei halua. Mutta tänään, pidetään tähän kohtaan dramaattinen tauko, sillä nyt tulee merkinnän ydin, jota ei välttämättä ole helppo uskoa, sillä tänään - minulle soitti puhelinautomaatti. Oikeasti. Puhelin soi, vastaan siihen, ja automaattiääni kertoo että joku tavoittelee minua ja pyytää odottamaan hetken.

Siis mitä? Jonokone soitti minulle? Melkein otin puhelimen korvalta ja tuijotin sitä, mitä ihmettä! Odottelin siinä sitten, että olin päässyt jonon läpi. Viestintävirasto siellä halusi kertoa minulle, että niiden rekisterin mukaan en ole vielä tehnyt tv-lupailmoitusta.

- Ei minulla ole telkkaakaan

Tämähän ei tietenkään riittänyt, ilmeisesti ihmisillä on nokkelia ajatuksia siitä, että ne voi sanoa ettei niillä ole telkkaa kun ne katsoo jotain epäperinteistä väylää pitkin lähetyksensä.

- Onko teillä laitetta, tai laiteyhdistelmää jolla voi katsoa reaaliaikaisia tv-lähetyksiä? (oletan, että tässä kohtaa ei sentään lueta tietokonetta ja modeemia sellaiseksi yhdistelmäksi)

- Ei ole

- Jahas, no ei sitten muuta kuin hyvää päivänjatkoa

- Juu, hyvää päivänjatkoa vaan